L’Internationale nodigde artiesten uit om werken te maken op basis van balkonconcerten

L’Internationale

De internationale vereniging van musea L’Internationale nodigde 14 auteurs uit om deel te nemen aan een project over het menselijk leven onder quarantaine en om werken te maken op basis van balkonconcerten.

Zeven instellingen van over de hele wereld, waaronder het Reina Sofía Art Center in Madrid en het Van Abbe Museum in Eindhoven, nodigden kunstenaars uit om op hun balkons kunstwerken te maken die gewijd zijn aan het menselijk leven onder quarantaine te midden van de coronaviruspandemie.

Manuel Borja-Villell, directeur van het Queen Sofia Art Center, legt uit dat het doel van het project is om een ​​’visueel analoog van zingen op het balkon te creëren, dat erg populair is geworden in Italië’. Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat niet alleen in Italië – in veel Europese steden mensen die niet de mogelijkheid hebben om uit te gaan samen zingen vanaf de balkons en voor de ramen, of ze juichen de artsen toe als ze thuis zijn in de buurt van ziekenhuizen waar ze patiënten behandelen met COVID-19.

Alle bij het project betrokken instellingen, waaronder het Warschau Museum voor Moderne Kunst en het Museum voor Moderne Kunst in Antwerpen, maken deel uit van de internationale vereniging van musea L’Internationale.

Borja-Villell zei: “In eerste instantie hebben we 14 artiesten voorgesteld om deel te nemen aan het project, maar iedereen kan eraan meedoen. We vragen je om een ​​artistieke ingreep te maken op je raam of balkon. Natuurlijk krijgen kunstenaars volledige vrijheid van meningsuiting, maar we vragen hen na te denken over wat het betekent om in quarantaine te zijn en na te denken over de toekomst. Het is belangrijk om te onthouden dat mensen onafscheidelijk zijn van de natuur, dat ze vreugde en zorg nodig hebben. ‘

“In deze moeilijke tijden was het voor ons belangrijk om een ​​manier te vinden om artiesten te ondersteunen. We dachten dat we ze konden vragen om te vertellen hoe hun leven er nu uitziet, door het balkon te gebruiken als een soort openbare ruimte. Het staat hen natuurlijk vrij om dit idee naar eigen inzicht te interpreteren. Nu nodigen we kunstenaars uit en publiceren we een lijst met projectdeelnemers zodra iedereen hun deelname bevestigt ‘, zegt Charles Eshe, directeur van het Van Abbe Museum, tegen The Art Newspaper.

Vermeers achtergrond “Meisjes met de parel” bleek geen lege donkere ruimte te zijn
Palais Galliera heeft online toegang tot zijn collectie geopend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *